Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi
implant

  Diş implantları giderek daha popüler hale gelmektedir. Bir veya birden fazla diş eksikliğinde çene kemiği içerisine titanyum vidalar konularak, vida üstlerine de protezler yapılarak uygulanan işlemlerdir. Böylece eksik dişler yerine diş gibi aynı fonksiyonu ve estetiği sağlayacak dişler kazanılmış olur.

  Diş implantları tek bir diş yaya birden fazla diş eksikliğinde kullanıldığı gibi tamamen dişsiz çenelerde protezleri taşımak için de yapılabilir.

      

 

TEK DİŞ İMPLANT UYGULAMA : Bir diş eksikliğinde çoğu zaman implant yapmak daha uygun olabilir. Komşu dişleri keserek köprü yapmaktansa bir implant uygulamak daha sağlıklı ve konforlu olabilmektedir. İmplant vidası konulduğu gün üzerine geçiçi bir kaplama yapılarak implant vidası kemik ile entegre oluncaya kadar estetik görünüm kazanılır.

   Diş çekildiği gün aynı seansta implant vidası konulabilir, ancak bu uygulama doktorun tavsiyesi ile olmalıdır. Çünkü çekim yerindeki enfeksiyonlar, çevre dokulardaki enfeksiyon ve hastanın eksik ağız bakımı bu süreci etkilemektedir.

 

BİRDEN FAZLA İMPLANT UYGULAMA: Eksik diş sayısı fazla ise her eksik diş yerine implant yapmak yerine köprü yapar gibi aralıklı olarak implantlar yapılır, implantların üzerine köprü protez yapılır.Yan yana üç veya dört diş eksikliğinde iki implant yapılarak üzerine köprü yapılır.

      

 

Diş implantları herkes için tavsiye edilmez. Çene kemik yapısının implantı destekleyecek yapıda olması gerekmektedir. Hastanın bazı kronik hasatlıkları ve ağız hijyenin bozukluğu da implant yapmaya engeldir.

Diş implantlarının yerleşmesi genellikle 3 ay ile 9 ay arası sürebilir. İmplant yapılacak bölgeye cerrahi bir işlemle implant vidası yerleştirilir. İmplant vidasının kemik ile entegrasyonu 3 ay içerisinde sağlanır. Çene kemik yapısı implant vidası için yeterli olmadığı durumlarda cerrahi metotlarla kemik yapısı uygun hale getirilir ve bu şekilde vidanın kemik ile entegrasyonu  6 ay sürebilmektedir. Entegrasyon sonrasında implant vidasının üst protez kısmı bir hafta içinde yapılır. Bu bekleme sürecinde hastanın fonksiyonel ve estetik konforu için geçici protezler yapılabilir.

    

  İMPLANT ENDİKASYONLARI:

      Bir diş eksikliğinde hasta diğer dişlere müdahale edilmesini istemediği zaman

      Tam ve kısmi diş eksikliğinde

      Hareketli protez kullanmak istemeyen hastalarda

      Çene dokularında meydana gelen çiddi değişikliklerde

      Travma kaynaklı kök kırılmaları ve diş kayıplarında

İMPLANT AVANTAJLARI:

      Estetik görünüm daha iyi olur

      Çene kemiğinin korunmasını sağlar, çene kemiğinde erime olmaz.

      Alt ve üst çenelerin birbirleri ile kapanışı bozulmaz, değişiklik göstermez.

      Hasta psikolojisinin olumlu olmasını destekler.

      Konuşma bozuklukları olmaz

      Kasların tonusu korunur

      Protez kullanım süresi artar

 

İMPLANT KONTRAENDİKASYONLARI:

      Kontrol edilemeyen sistemik hastalıklar( şeker hastalığı olan, kalp hastalıkları olan, böbrek rahatsızlıkları olan vb.)

      Psikolojik sorunları olan  

       Alkol ve ilaç bağımlılarında

       Çene kemik yapısının çok yetersiz olması  

       Sürekli dişeti hastalıkları olanlarda ve ağız bakımının yetersiz olan hastalarda

       Diş gıcırtma alışkanlığı olanlarda ve çok sigara kullananlarda

      

 

 

İmplant çalışmasında iki aşama vardır. Önce cerrahi prosedür bitirilir, sonra üst yapı protezinin yapımı gerçekleştirilir. Ancak ilk önce doktorun implant ile ilgili olarak ön muayene ve radyografilerin çekilerek planlama yapılmalıdır. İmplant vidasının steril bir ortamda kemik içerisine tatbiki 15 dakika ile 40 dakika içerisinde yapılmaktadır. Vidanın kemik içine konması operatif bir iş, uygulama olduğu için sonrasında anestezinin etkisi geçtikten sonra ağrı hissetme ihtimali vardır. Bu nedenle doktorun tavsiyelerine ve reçetesine mutlaka uyulmalıdır. Böylece hiçbir ağrı ve rahatsızlık hissedilmeden işlem bitirilmiş olur.

 2 veya 4 ay bekledikten sonra vidaların üst kısmına kaplamalar ve protezler yapılır. Ancak bu bekleme döneminde geçiçi protez ve kaplamalar yapılabilir.

  İmplant yapıldıktan sonra hastaların kesinlikle çok iyi bir ağız bakımı ve diş fırçalama sıklığının mutlaka sürekli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Çene kemiğine vida ve diş konduktan sonra her şey bitmiyor. Nasıl dişler zamanla kötü ağız bakımı nedeniyle kaybedilebiliyorsa implantlar da aynı şekilde kaybedilebilir.

         


E - Posta Adresiniz :
Mesajiniz :

Copyright © 2014 Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi - Her Hakkı Saklıdır.
Kasımpaşa Mahallesi 201/1 sk. No: 1 D:6 Menderes İZMİR
Tel: 02327824049  Fax:   E-mail: info@mustafabahar.com