Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi
Estetik Dolgular

  Günümüzde güzel bir gülüş için istekler ve beklentiler artmaktadır. Bu nedenle estetik beklenti ve tedavi çözümleri bir adım daha öne geçmiştir. Yeni gelişen metot ve materyaller ile de bu istekleri karşılamak daha makul hale gelmiştir. Bu nedenle hastalar dolgularını amalgam dolgu yerine beyaz estetik kompozit dolgular istemektedir. Birçok kişi sadece güzel bir görüntü için diş hekimlerine gelmektedir. Dişlerde var olan siyah amalgam dolguları değiştirme isteği artmıştır.

   

 Kompozit Dolgular:

    Beyaz renkli, diş doğal renginde olan dolgulardır. Işık ile sertleşen dolgulardır. Diş çürüğü temizlendikten sonra oluşan boşluğa bonding denilen bir yapıştırıcı malzeme sürülür sonra kompozit dolgu boşluğa konularak ve diş formu verilerek ışık veren bir cihaz ile dolgu sertleştirilir. Bitirme frezleri ve lastikleri ile parlatılarak tedavi bitirilir.

   Kompozit dolguların en büyük avantajı beyaz renkli olmasıdır. Bunun yanında dişlere kimyasal yolla bağlandığı için diş kırılmaları daha az olur, hassasiyet daha az olur. Ayrıca kırık dişleri restore etmek daha kolay olur.

   

 Bonding Sistemi:

   Dişlerdeki kırıklıklar, dişlerin aralarının açık olması ve diş yüzeylerindeki morfolojik bozukluklar ve giderilemeyen renk bozukluklarında tercih edilen yöntemlerden biridir. Bonding yapılacak bölge doktor tarafından hazırlandıktan sonra bir bonding ajanıyla uygulama yapılır, sonrasında kompozit dolgu ile dişe şekil verilerek tedavi bitirilir. Daha pratik, diğer alternatif tedavilere göre daha çabuk ve ekonomik bir tercihtir.


E - Posta Adresiniz :
Mesajiniz :

Copyright © 2014 Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi - Her Hakkı Saklıdır.
Kasımpaşa Mahallesi 201/1 sk. No: 1 D:6 Menderes İZMİR
Tel: 02327824049  Fax:   E-mail: info@mustafabahar.com