Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi
Beyazlatma

     Diş beyazlatma tedavileri diş hekimliğinde artık önemli bir tedavi haline gelmiştir. Yeni beyazlatma ajanları ve teknolojisi ile artık daha hızlı ve daha güçlü beyazlatma yapılabilir hale gelmiştir. Toplum içerisinde ve sosyal ortamında kişiler kötü renkli dişlerle gözükmek istememekte, sürekli böyle kişiler elleriyle ağızlarını kapatmakta ve bu bir psikolojik bir sorun olarak hastaları etkilemektedir.Artık hızlı bir şekilde tek seansta dişler beyazlatılabilmektedir.

      

Beyazlatma nedenleri:

   İleri yaşlarda diş yüzeylerinin pürüzlenmesi ve aşınması nedeniyle alına çay, kahve , sigara gibi renklendirici içecek ve yiyecekler dişlerin doğal renk görünümünü bozar daha sarımsı ve siyaha yakın renkler hasıl olur. Bu durumda diş yüzeylerini hastalar fırçalama ile çıkaramadıkları için beyazlatma ihtiyacı doğar.

    Dişlere yapılan dolgular, protezler , dişlerin bir travmaya maruz kalarak şekil bozukluğu olması ve renk değişikliğinin olması

    Dişlerin gelişim sürecinde alınan ilaçlar, antibiyotikler özellikle tetracycline türü antibiyotikler ve yüksek oranda alınan florur diş renklerini bozarve  beyazlatma ihtiyacı hasıl olur. 

   

       

Beyazlatma tedavisinin Yapılması:

  Ev tipi beyazlatma: Beyazlatma malzemesi bir set halindedir. Önce hastadan çene ölçüleri alınır ve hastaya uygun bir plak yapılır. Bu plak içerisine set içindeki jel konularak günde 6 veya 8 saat olacak şekilde çeneye tatbik edilir. Ortalama 6 gün devam edilir. Böylece bu  jel dişleri beyazlatır.

   Muayene tipi beyazlatma: Bir doktor vasıtası ile yapılır. Beyazlatmayı bleaching makineleri ile yapılmaktadır. Önce tüm dudaklar ve çevre dokuları jelin zararlı etkilerinden korumak için bir dudak retraktörü ağza tatbik edilir. Dişetlerini korumak için bir bariyer patı sürülür böylece ilacın yakıcı etkisinden korunur. Beyazlatma yapılacak dişlere beyazlatma jeli sürülerek uv lamba ile yani mavi ışık veren bleaching makineleri ile ortalama 15 dakika ışın verilir. Sonra ışık kapatılarak bir süre daha hasta bekletilir. Sonra bol su ile yıkanarak beyazlatma işlemi bitirilmiş olur.

 

Beyazlatma Tedavisinin süresi:

   İyi bakılan ağızlarda 2 sene etkisi sürer. Ancak fırçalama eksikliği olan kişilerde ve sigara ,cay, kahve içme alışkanlığı çok olan hastalarda 6 ay ile bir yıl arası beyazlatma etkisi sürer.


E - Posta Adresiniz :
Mesajiniz :

Copyright © 2014 Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi - Her Hakkı Saklıdır.
Kasımpaşa Mahallesi 201/1 sk. No: 1 D:6 Menderes İZMİR
Tel: 02327824049  Fax:   E-mail: info@mustafabahar.com