Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi
zirkonyum

   

Günümüz estetik tedavilerinden en sık sorulanlardan biri de zirkonyum uygulamalarıdır.

Bir diş üzerine kaplama yapılması gerektiğinde veya diş eksikliğine bağlı olarak yapılan köprülerde klasik olarak uygulanan metal üzeri porselen yerine zirkonyum alaşımı üzerine yapılan porselen kaplamalar daha tercih edilebilir bir seçenektir. Klasik metal destekli porselenler de gri bir metal alaşım kullanılırken, zirkonyum porselenlerde beyaz renkli, ışığı geçirebilen zirkonyum alaşımı kullanılmaktadır. Işık geçirgenliği olduğu için daha doğal bir görüntü olmaktadır. Ancak metal destekli porselenler daha opak ve daha yapay bir görüntü vermektedir.

     

 

   

Zirkonyum kaplamaların tercih edilmelerinin nedenleri: Beyazlatma( bleaching metodu) uygulamasıyla bile sonuç alınamayan diş renkleşmelerinde, diş yüzeylerinin abraziv ve pürüzlü olma durumunda, dişlerin aralık olma durumunda, dolgu yapmakta zorluk olmasında, kırık dişlerde, diş eksikliklerinde köprü olma durumunda, implant üstü kaplamalarda tercih edilir.

 

    Doku dostu bir alaşım olduğu için dişetleri ile komşuluğunda dişetlerine zarar vermez, klasik metal destekli porselen kaplamalarda ileri yıllarda gözüken dişeti bölgesinde güzüken mor ve siyah renklenmeler zirkonyum kaplamalarda gözükmez.

    

   Prepare edilen( freze ile küçültülen ) diş kaplama sonrası hassasiyet olmaz, ısı geçirgenliği çok azdır. Ancak metal destekli kaplamaların ısı geçirgenliği yüksektir.

 

    Metal alerjisi olan hastalarda en mükemmel bir çözümdür. Ayrıca ağızda bir metal tadı olmaz.

                


E - Posta Adresiniz :
Mesajiniz :

Copyright © 2014 Diş Hekimi İzmir Menderes ilçesi - Her Hakkı Saklıdır.
Kasımpaşa Mahallesi 201/1 sk. No: 1 D:6 Menderes İZMİR
Tel: 02327824049  Fax:   E-mail: info@mustafabahar.com